dinsdag 5 juni 2012

Red een Parmezaanse kaas!

De Italiaanse regio Emilia-Romagna wordt geteisterd door aardbevingen. Dit heeft - naast de vele doden en gewonden - niet alleen schade toegebracht aan huizen en historische gebouwen, maar ook aan een van de belangrijkste industrieën van de regio: producenten van onder andere de beroemde aceto balsamico uit Modena en de wellicht nog beroemdere kazen Parmigiano Reggiano en Grana Padano hebben grote schade geleden.
Twee ondernemers, Raymond Janssen en Samuel Sanders (Twee Personen) hebben zich het lot van de Italiaanse kaasboeren aangetrokken en een mijns inziens prachtige actie op touw gezet. Voor 25 euro koop je een stuk Parmezaanse kaas van 1,5 kg, zij regelen de transport en zodra de kazen in Nederland zijn aangekomen, organiseren ze een gezellige afhaaldag met een Italiaans tintje. Of beter gezegd: gezellige afhaaldagen, want de actie is inmiddels een groot succes. Vanochtend waren er al ruim 4500 inschrijvingen.
Ik steun hun initiatief van harte en roep jullie hierbij allemaal op om ook mee te doen! Kijk op www.red-een-kaas.nl en schrijf je in!


Geen opmerkingen: