woensdag 29 juni 2016

Netwerk Vertalers Italiaans

Sinds een aantal jaar ben ik lid van het Netwerk Vertalers Italiaans, een samenwerkingsverband van tolken en vertalers Italiaans in Nederland. Het NVI is nuttig voor mensen die op zoek zijn naar een professionele tolk of vertaler, want alle leden hebben hun eigen specialisatie en/of vaardigheden. Of je nu op zoek bent naar een gerechtstolk, een vertaler voor een pittige medische tekst of iemand met een andere talencombinatie dan alleen Italiaans<>Nederlands, het netwerk biedt altijd een geschikte tolk of vertaler voor je opdracht. Bovendien is het NVI nuttig voor de tolken en vertalers zelf. Het is fijn om met collega’s te kunnen brainstormen over specifieke vertaalproblemen of terminologie, of om ervaringen uit te wisselen over de dagelijkse vertaalpraktijk. 
Er worden workshops georganiseerd die op het Italiaans zijn toegespitst, want die zijn bij andere aanbieders helaas nog dungezaaid. Naast bijscholingsbijeenkomsten en vergaderingen proberen we ook minimaal eenmaal per jaar een informele bijeenkomst te organiseren, gewoon voor de gezelligheid. Al wordt er ook dan natuurlijk veel over ons werk gepraat: we hebben immers een prachtig vak, waarover we nooit uitgepraat raken! Afgelopen weekend waren we bijvoorbeeld in Den Bosch, waar we hebben genoten van Bossche Bollen, een rondvaart over de Binnendieze en een gezellige borrel. Ondanks de regen een zeer geslaagde dag.

Meer informatie over het NVI vind je op www.vertalersitaliaans.nl. Lees ook ons weblog voor persoonlijke ervaringen uit de tolk- en vertaalpraktijk.

Geen opmerkingen: