woensdag 10 april 2013

Happy hour bij Libreria Bonardi in Amsterdam

Vrijdag 12 april presenteren Miriam Bunnik en ik onze nieuwste boekvertaling (Jij bent het kwaad van Roberto Costantini) tijdens het Happy Hour van de enige echte Italiaanse boekhandel in Nederland: Bonardi.

Jij bent het kwaad is een spannende pageturner met diepgang, "een perfecte thriller die de vergelijking met Stieg Larsson met gemak kan doorstaan" (Il Sole 24 Ore).
Commissaris Michele Balistreri is voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en pokeren met vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 het leven van de jonge Elisa, werkzaam bij een onroerend goed maatschappij van het Vaticaan. In plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-voetbalfinale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de tweede helft van de wedstrijd kan kijken. In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale, en weer verdwijnt een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt: drie Roemeense immigranten. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er, zoals 24 jaar geleden, door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Al helemaal niet wanneer blijkt dat er een verband is met de moord op Elisa.

Roberto Costantini (Tripoli, 1952) is ingenieur, business consultant en hoogleraar in Rome. Tu sei il male is zijn debuut, en tevens het eerste deel van een spannende trilogie met commissaris Michele Balistreri in de hoofdrol.

Waar? Libreria Bonardi, Entrepotdok 26, Amsterdam
Wanneer? Vrijdag 12 april 2013, vanaf 16 uur.

1 opmerking:

Lotje zei

Leuk! Gefeliciteerd met deze nieuwe vertaling!