maandag 15 april 2013

Wereld Boeken Borrel in de Akermolen in Amsterdam

Op vrijdag 19 april presenteren co-vertaalster Miriam Bunnik en ik onze boekvertaling Jij bent het kwaad van Roberto Costantini tijdens de Wereld Boeken Borrel (WBB) in de Akermolen, Amsterdam. Daarnaast komt auteur Patrick Bassant vertellen over zijn boek Joy. Tot slot biedt de WBB aandacht voor (Italiaanse) kunst en is er alle tijd voor een leuke borrel. Sonja Koop van Wijnkoperij De Steenen Camer introduceert een tweetal Italiaanse wijnen. Het eerste glas wijn is gratis.
 
***

Patrick Bassant (Amsterdam, 1977) studeerde Nederlands in Amsterdam en Leuven. Hij is redacteur van literair tijdschrift DW B en van www.dereactor.org. Hij publiceerde eerder in tal van tijdschriften. Zijn debuutroman Joy verscheen op 27 september 2012.

Een mooi meisje zonder plan. Een beeldhouwer zonder beeld. Een romance met een verontrustende twist.
Joy is door haar grootouders opgevoed tot een vrolijke, eigenzinnige puber. Als ze de straat op wordt geschopt besluit ze af te reizen naar Brussel. Hier verdient ze haar geld als levend standbeeld op de Grote Markt, ze geniet ervan bewonderd te worden.
En hier ziet een beeldhouwer in haar het beeld waar hij zo lang naar heeft gezocht. Het beeld dat hem tot een hedendaagse Rodin zal maken. Hij wil Joy voorgoed bezitten en vastleggen door haar lichaam te plastineren. Ze is voor hem bestemd.

Patrick Bassant vertelt een speels verhaal met een donkere ondertoon over onze beeldcultuur, waarin geen middel wordt geschuwd om gezien te worden.

***
 
Roberto Costantini (Tripoli, 1952) is ingenieur, business consultant en hoogleraar in Rome. Zijn thrillerdebuut Jij bent het kwaad is het eerste deel van een trilogie met commissaris Michele Balistreri in de hoofdrol. De filmrechten zijn verkocht aan Rai Cinema en de opnames zijn begin 2013 gestart.

'Een perfecte thriller die de vergelijking met Stieg Larsson met gemak kan doorstaan.’ – Il Sole 24 Ore

Commissaris Michele Balisteri is voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en potjes poker met zijn vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 de jonge Elisa het leven: in plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-finale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de tweede helft van de wedstrijd kan kijken.
In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale, en weer verdwijnt een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt: drie Roemeense arbeidsimmigranten. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er, zoals 24 jaar geleden, door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Al helemaal niet wanneer blijkt dat er een verband is met de moord op Elisa. Hij vermoedt dat er krachten in het spel zijn die meer willen dan alleen moorden, en vraagt zich af in hoeverre hijzelf deel uitmaakt van dat spel.
 
***
 
Waar? Akermolen, Zwarte Pad 30, Amsterdam
Wanneer? Vrijdag 19 april 2013, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20 uur.
 

2 opmerkingen:

Lotje zei

eerste glas gratis? Shit, gemist.

Lotje zei

O nee, het is morgen. Maar morgen kan ik niet. Cavolo.